Vragen

Schildknaap 11 apr , 2018

We merken dat er tegenwoordig nog steeds veel vragen zijn over waarom een goede bouwschil voor de woning interessant is. Om alle vragen te beantwoorden hebben we deze pagina opgericht. Mocht je zelf een vraag hebben mail ons dan even via de contactpagina.

Waarom is een nieuwe bouwschil rond mijn woning zo interessant?

 • Je bepaalt zelf in alle vrijheid de esthetische uitstraling van jouw woning.
 • Jouw wooncomfort gaat er aanzienlijk op vooruit.
 • Je verbruikt veel minder energie dankzij een kwalitatief doorlopend isolatieschild.
 • Bij een totaalverbouwing zijn alle werken voor een nieuwe bouwschil mooi op elkaar af te stemmen.

Ingezonden vragen

Als je de buitenkant van je huis isoleert, is het dan nodig om ook de spouw op te vullen of is het beter om de spouw open te laten?

Xavier V.D.B. uit Nazareth

Antwoord:

Als je de spouw luchtdicht kunt afsluiten, is het niet noodzakelijk deze nog op te vullen. In veel gevallen wordt dit dan ook niet gedaan.

Mijn huis heeft een plat (lichte helling) dak met roofing en moet geïsoleerd worden. Is een bouwschil op het dak een optie?

Ilse V.d.B uit Loenhout

Antwoord:

De na-isolatie van een bestaand plat dak gebeurt het beste langs de bovenkant van het platte dak. Op die manier wordt uw plat dak volledig ‘ingepakt’. In vaktermen spreekt men ook van een ‘warm dak’.

Is er kans op scheuren bij een tweewoonst? De ene heeft spouwisolatie. De andere wil buiten isolatie.

Ferdinand V. uit Leopoldsburg

Antwoord:

Scheuren kunnen verschillende oorzaken hebben. Maar scheuren als gevolg van het aanbrengen van isolatie lijkt hoogst onwaarschijnlijk. Bij twijfel contacteert u best uw architect of isolatiefabrikant.

Mag ik als mijn huis in een schil zit langs buiten terug dakgoten bevestigen over de schil? Of laat ik deze best hangen?

Jasper B. uit Ekeren

Antwoord:

Het is belangrijk dat de isolatieschil doorlopend geplaatst wordt. In bepaalde gevallen kan het daarom noodzakelijk zijn uw dakgoot te verplaatsen. Uiteraard moet alles op voorhand goed bekeken worden.

Kan ik mijn bouwschil in fases aanpakken: eerst het dak, dan de gevel?

Marc V. uit Gent

Antwoord:

Dat kan, maar het is interessanter om de renovatiewerken te combineren. Zo kan één aannemer alle werken uitvoeren, wat de prijs gevoelig drukt. Bovendien ben je dan zeker dat gevel- en dakisolatie goed op elkaar aansluiten. Dat garandeert je een bouwknoopvrije isolatieschil. Kies je er toch voor om in verschillende fases te renoveren, bijvoorbeeld om kosten te spreiden, begin dan zeker bij het dak. Hier gaat de meeste warmte verloren. Voorzie ook dat de luchtdichtheidsfolie van het dak voldoende uitsteekt op de gevel om in de tweede fase deze van de gevel er te kunnen op aansluiten.

Vraag en antwoord

Wat is het belang van een gevelafwerking met Façatile kleipannen?
bouwschil vragen

 • Je hebt geen extra funderingen nodig.
 • De werken vergen alleen de tussenkomst van een dakdekker.
 • Je kan eventueel in het huis blijven wonen tijdens de werken.
 • Je hebt een duurzame gevel waar op de kleipannen een garantie van maar liefst 30 jaar van toepassing is.
 • De Façatile pannen beschermen tegen gure weersomstandigheden en kunnen tegen een stootje. Als ze toch beschadigd worden, kan je ze afzonderlijk vervangen.
 • De combinatie met een hellend dak met Koramic kleidakpannen heeft een heleboel extra voordelen.
 • Door 1x per jaar een dakreiniging uit te laten voeren houdt u de dakpannen in optimale conditie
Wat is het belang van een doorlopend isolatieschild met Recticel isolatie?
 • Moeilijke aansluitingen en koudebruggen worden opgelost, zodat de warmteverliezen verminderen. Dak en gevel worden ononderbroken geïsoleerd dankzij een naadloze en doorlopende buitenschil.
 • De luchtdichte afwerking aan de binnenzijde van de schil draagt daar extra toe bij.
 • De isolatieplaten bestaan uit TAUfoam by Recticel®, een kwalitatief PIR schuim met een verhoogde brandveiligheid en een uitstekende isolatiewaarde die behouden blijft over de volledige levensduur van de woning.
 • Powerroof en Powerwall isolatieplaten hebben bovendien een duurzame bekleding in zuivere aluminium (50µ) die speciaal ontwikkeld is voor deze toepassing. Beide isolatieplaten zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen zo een ideale combinatie. Zorgvuldig uitgewerkte detailleringen voor dit isolatiesysteem zijn hiervoor beschikbaar.
 • De harde polyurethaan isolatieplaten hebben een unieke tand en groefverbinding, zijn gemakkelijk te plaatsen en vermijden eventuele energielekken.
 • In de woning is er geen koudestraling meer.