Gevelrenovatie: mogelijkheden en kosten

Schildknaap 13 jul , 2023

Ziet je gevel er smerig uit of is die gewoon verouderd? Dan is een gevelrenovatie een goede oplossing. Er zijn verschillende methoden voor het reinigen van je gevel. Lees op deze pagina meer over de verschillende mogelijkheden en kosten van een gevelrenovatie. 

De verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het reinigen van je gevel. Welk type gevelreiniging je nodig hebt, hangt af van de staat van je gevel. 

De eerste optie is het reinigen van je gevel. Een gevelreiniging zorgt ervoor dat je gevel er weer schoon uit komt te zien. Ook zorgt een gevelreiniging ervoor dat vochtproblemen worden voorkomen. 

Voor een gevelreiniging zijn er verschillende methodes:

  • Stoomreinigen: de gevel wordt gereinigd door middel van stoom onder hete druk.
  • Chemisch reinigen: als stoomreiniging geen optie is chemisch reinigen een optie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aangepaste reinigingsmiddelen.
  • Nevelstralen: dit is een verstandige keuze bij oude gebouwen. Met de straal kan namelijk nauwkeurig worden gewerkt. 
  • Zandstralen: hierbij wordt met stralen zand de rommel weggespoten.
  • Vochtstralen: dit is reiniging met een combinatie van zand, kalk of glasparels.

Benieuwd naar alle kosten van een gevelrenovatie? Klik dan hier:

https://www.de10beste.nl/gevelspecialisten/

Een tweede optie is het bekleden van de gevel. Hierbij kun je kiezen uit een houtbekleding,steenstrips, crepi of gevelbekleding in metaal. De kosten hangen af van de soort gevelbekleding. De kosten variëren van de €60,00,- tot €200,00,- per m². 

Nog een optie is het vervangen van de voegen. Dit doe je als je oude voegen beschadigd of verouderd zijn. De kosten variëren van €35,00.- tot €135,00,- per m². 

Wil je de uitstraling van je gevel simpelweg aanpakken? Dan kun je je gevel ook gewoon schilderen of kaleien. Dit is een goedkopere optie. De kosten liggen hierbij tussen de €20,00,- en €40,00,-.

Impregneren

Nadat je je gevel hebt laten reinigen is het verstandig om je gevel te impregneren. Bij deze methode wordt een beschermlaag door de gevelreiniger op de gevel gespoten. Hierdoor wordt de gevel beschermd tegen water, brand en schimmel. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld dat er water in de scheuren loopt. De kosten hiervan zijn ongeveer €6,00,- per m².