Materialen

Schildknaap 11 apr , 2018

Perfect geïsoleerd met Recticel Insulation

isolatiematerialen bouwschilBij een nieuwe bouwschil wordt een doorlopend isolatieschild rondom je woning geplaatst. Recticel Insulation biedt hiervoor naadloos op elkaar afgestemde isolatieoplossingen zoals Powerroof dakisolatie, Powerwall buitengevelisolatie en Eurofloor vloerisolatie.

Spouwmuur isoleren

Een spouwmuur, de buitenmuur van je woning, bestaat uit twee muren met daartussen een luchtspleet van 3 tot 6 centimeter. De ruimte tussen de muren heet de spouw. Spouwmuren met een open luchtspleet stammen uit de jaren 1960 tot 1990. Zo’n open luchtspleet is de oorzaak van een hoog energieverbruik. Om dat tegen te gaan kun je een spouwmuur isoleren door de spouw op te vullen met isolerend materiaal.
Het isoleren van een spouwmuur, ofwel het na-isoleren, gebeurt van buitenaf.

Een gespecialiseerd bedrijf maakt kleine gaatjes in de buitenmuur. Daardoor wordt isolatiemiddel naar binnen in de spouw gespoten. Na afloop worden de gaatjes weer dichtgemaakt. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie duurt ongeveer een dag. Het is een effectieve manier om energie te besparen. Je moet rekenen op een terugverdientijd van tussen 2 en 5 jaar.

Meer informatie over spouwmuurisolatie. [Externe link naar Isocarm.be]

Powerroof: levenslange dakbescherming

De Powerroof dakisolatie wordt bovenop de houten dakstructuur geplaatst. Binnenwerken zijn dus niet nodig. Na de montage wordt dit isolatieschild bekleed met de dampopen Rectivent onderdakfolie. Zo blijft je dak beschermd tegen alle weersomstandigheden. Omdat de Powerroof isolatieplaten zo stevig zijn, behouden ze altijd hun vorm. Dankzij het unieke TAUfoam by Recticel® schuim zijn de platen bovendien brandveilig en verouderen ze niet. Ook na jarenlange bescherming blijft je woning dus optimaal geïsoleerd.

Powerwall: perfect geïsoleerde buitengevel

De Powerwall buitengevelisolatie biedt je de beste garanties voor een perfect geïsoleerde gevel. Montage is erg eenvoudig, dankzij het tand-en-groefkliksysteem. Dat creëert bovendien een luchtdichte schil, waardoor je nauwelijks warmteverlies hebt. En dankzij de aluminium bekleding is je muur volledig waterbestendig. Met de duurzame combinatie van Powerwall en Powerroof isolatie kan je je woning doorlopend isoleren, van je kelder tot en met je dak. Die naadloze buitenschil zorgt voor een uitstekende blijvende isolatiewaarde, en verlaagt drastisch de kans op energielekken.

Eurofloor: de comfortabele vloerisolatie

Eurofloor vloerisolatie maakt het plaatje compleet. Deze isolatieplaten hebben een uitstekende drukvastheid en kan je zowel onder als bovenop de vloerplaat gebruiken. De plaatsing verloopt uiterst snel en gemakkelijk. Eurofloor vloerisolatie is ook ideaal in combinatie met vloerverwarming dankzij het raster op de platen.

Esthetisch afgewerkt met Wienerberger

gevelstenen bouwschilDe buitenafwerking is de buitenste laag van de bouwschil. Een stijlvolle combinatie van de Façatile kleipan en de Plato kleidakpan van Wienerberger zorgt voor een mooi doorlopend geheel.

Plato: duurzame kleidakpan

Het grote formaat van de Plato tegelpan springt onmiddellijk in het oog. Dat heeft heel wat voordelen: de plaatsing gaat snel, je hebt minder panlatten nodig en de afwerking oogt strak en effen. Bij schade kan je ze bovendien snel en individueel vervangen. Kwaliteit is een tweede troef. De Koramic kleidakpannen zijn UV- en vorstbestendig en 100% kleurvast. Ze gaan levenslang mee. Je hebt dan ook 30 jaar garantie op dit materiaal. De pannen laten zich bovendien makkelijk onderhouden.

Façatile: vlakke, eigentijdse gevelbekleding

Façatile is een slimme keuze als je voor een eigentijdse gevel gaat. Je buitenmuren krijgen een strak, hedendaags cachet. Maar ook op vlak van duurzaamheid gooien deze Koramic kleipannen hoge ogen. Ze zijn UV- en vorstbestendig, waterdicht, 100% kleurvast en laten zich makkelijk onderhouden. Façatile gaat je hele leven mee. Je hebt dan ook 30 jaar garantie op dit materiaal. De montage, op een lattenstructuur langs je gevel, verloopt erg vlot. Bij energetische gevelrenovaties, met een isolatielaag erachter, verdient een houten structuur de voorkeur. Façatile is ideaal bij renovaties. Deze Koramic kleipannen kunnen geplaatst worden op bestaande buitenmuren, al dan niet na het wegbreken van een bestaande gevelbekleding of buitenspouwblad.

Gevel impregneren

Door de gevel te impregneren bescherm je de buitenschil van je huis tegen vocht. Dat gebeurt door een waterafstotende laag op de buitenmuur aan te brengen. Door deze laag kan er geen vocht meer in de muren trekken. De waterafstotende laag zorgt er ook voor dat er zich geen vuil, mos of algen aan de gevel kunnen hechten.

Met een goede bescherming tegen vocht voorkom je veel en ernstige schade. Als water in de muur bevriest zullen metselwerk en bakstenen kapot knappen. Daardoor kan er alsmaar meer water in de gevel doordringen. Dat kan uiteindelijk betekenen dat er vocht in je woning terecht komt. En dat is het begin van veel problemen met schimmels, loslatend behang of pleisterwerk en soms gezondheidsklachten. Maar dat kun je dus allemaal voorkomen door je gevel te impregneren. Uiteindelijk verleng je daarmee ook de levensduur van je woning.

Meer informatie over gevelrenovatie. [Externe link naar Rvconstruct.be]